HTML

A 90-es években az MSZP szinte valamennyi gazdasági társaságát értékesítette. A Magyar Nemzet 2001-ben készített összeállítást a témáról. A „magánosított szocialista pártvállalkozások” című cikkből kiderült, hogy a pártcégek az ügyletek során szinte kivétel nélkül korábbi vezetőik tulajdonába kerültek. „Nem egy esetben jelentős pártvagyon maradt a cégekben, amelyet a régi-új vezetők a későbbi tőkecsökkentések során kivontak és ismeretlen célokra fordítottak. A cégekhez minden esetben meglehetősen kedvező áron jutottak hozzá a párt közeli káderek.”
1999 szilveszterén miközben mindenki az esti bulira készült, az MSZP XIII.kerületi szervezete az utolsók között „privatizálta” a Váci út 67 szám alatt működő pártcéget a Lehel Kft-t.
Ezen a napon a cég, Tiba Péter tulajdonába került és a székhelye át került a szocialista körökben népszerű felszámolóbiztos lakcímére. Tiba Péter az ügyvezetői pozíciót is átvette az 1995.január 11-óta vezetőként dolgozó Kovács Bélától. (Kovács Béla egyébként nem kisebb nevet váltott az egykor szebb napokat látott cég ügyvezetői székében, mint Dr. Tóth József jelenlegi polgármestert, aki 1991 és 1995 között volt az MSZP cégének vezetője.)
A "saját tulajdonú ingatlan adásvételével" foglalkozó Lehel Ingatlanforgalamazó és Szolgálató Kft. 2002.06.06-ig volt Tiba Péter felszámoló tulajdonában. Ekkor székhelyet, tulajdonost és ügyvezetőt váltott. A bombabiztos káder, Koch Ödön (Gidófalvy Fantomas) nevére iratták a céget.

Folyt.köv.

Címkék: tóth józsef koch ödön fantomcégek

komment

süti beállítások módosítása