HTML

Mint arról már beszámoltunk, a megbízható baloldali káder, Koch Ödön két céggel is kénytelen megosztani 62 négyzetméteres budapesti otthonát. Az egyik az egykor Tóth József által irányított MSZP-s párt cég a Lehel Kft., a másik Hiszékeny Dezső néhai családi Bt-je, a Nivó-Kút Bt. Ma már a két cég tulajdonosa a Koch család. Ödönéknek egyébként jelentős vállalkozói múltja van. Cégbírósági iratok szerint a jelenleg 58 éves Ödönnek eddig hat céget írtak a nevére. Persze van közte olyan, amit már felszámoltak, vagy valakinek továbbadott.
Ez utóbbihoz tartozik a gépjárműalkatrész kereskedelemmel foglalkozó Merkantiltrade Kft., amely 1989 végén alakult számos szocialista nagyvállalat összefogásával. A cég kezdetben Budapesten a Visegrádi utcában működött. Ödönék 1991-től lettek tulajdonosok.
2003-ig minden rendbe ment a cégnél. A kezdeti 4,2 milliós jegyzett tőke 10 millióra növekedett. Ekkor azonban valami történhetett, mert 2003 óta nem adott le mérleget a cég és 2005-ben két új tulajdonos vette át a vállalatot: a tarjánpusztai Csikár Márk és a győri Magyar Ferenc. 2005-ben, a tulajdonosváltáskor a cég székhelye is áthelyeződött Csikár Márk tarjánpusztai lakcímére.
Szerettünk volna megismerkedni az új tulajdonosokkal ezért először ellátogattunk Győrbe a Bajza utca 1 szám alá. Itt sem a kapucsengőn, sem a postaládákon nem találtuk Magyar Ferenc nevét. Ettől függetlenül lehet, hogy itt lakik, csak más néven.
Ezt követően a Győrtől 25 kilométerre lévő Tarjánpusztára látogattunk el, ahol a Kossuth utca 56 szám alatt megtekintettük Csikár Márk tulajdonos lakhelyét és egyben a Merkantiltrade Kft. székhelyét. Nagyon elszomorodtunk, hogy Márknak egy olyan lepukkant ingatlanban kell laknia -közösen az egykor szebb napokat látott céggel- amelynek az ablakai be voltak törve és még cégtáblára sem futotta.
Az udvaron rengeteg teletömött szemetes zsákot láttunk. Lehet, hogy megsemmísítésre váró iratok voltak bennük?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Győr, Bajza u. 1. Itt nem találtuk az egyik tulajt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tarjánpuszta, a székhely és a másik tulaj lakhelye

Címkék: koch ödön fantomcégek

komment

süti beállítások módosítása